• Weer
  • Login

Jeugd

Jeugd Golfclub Landgoed Coudewater 

    (Laatst gewijzigd op 08-09-2023)

      
 

Een enthousiaste club vrijwilligers staat vele zondagochtenden per jaar gereed om samen met de pro’s onze jeugdleden les te geven en in wedstrijdverband te laten golfen. Zo worden er 20 lessen per jaar voorbereid, worden er onderlinge wedstrijden georganiseerd, kamperen we 1x per jaar op de drivingrange, spelen we nightgolf en bezoeken we samen het Dutch Open. Ook organiseren wij eens per jaar een Jeugd Open en is uit de samenwerking met de omliggende Bossche golfverenigingen het Jeugd Golf Den Bosch ontstaan. Hieruit is de Junior GolfSixes Den Bosch competitie ontstaan tussen de 6 verenigingen en een talenttraject waar ook vanuit onze jeugd jeugdleden aan deelnemen. 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je hier meer over weten?

Op zondagochtend krijgt de jeugd les op onze oefenfaciliteiten, zij krijgen les van onze golfpro's en jeugdcoaches.
Afhankelijk van de leeftijd en speelsterkte starten zij om 9:45 of 10:15 uur.
De lessen van beide groepen zijn om 12:00 uur afgelopen.

Als uw kind wil leren golfen bent u bij Golfclub Landgoed Coudewater aan het juiste adres. Vanaf de eerste les leren onze pro’s en de jeugdcoaches uw kind de technieken en vaardigheden van het golfspel aan. Vanaf de eerste les krijgen ze al regellessen. Deze lessen zorgen ervoor dat uw kind weet wat de regels van het spel zijn en hoe de etiquette in de baan is. Als blijkt dat ze de regels en etiquette goed onder de knie hebben mogen ze onder begeleiding de baan in voor het verkrijgen van hun eerste bewijs van opgedane vaardigheden: de baanpermissie. Met een baanpermissie mogen ze daarna alleen de baan in om verder te oefenen voor Handicap 54. Om ze te begeleiden naar het behalen van Handicap 54 werkt de Jeugdcommissie met het door de NGF ontwikkelde Par-Birdie-Eagle-Albatross-systeem. Tijdens de lessen wordt uw kind getest om te kijken hoever zijn of haar spelniveau is. Elke stap omhoog is een nieuwe bagtag. Bij het behalen van Albatross heeft uw kind het niveau bereikt van Baanpermissie. Daarna kan uw kind volgens het 9-stappenplan van de NGF (lees verder) zijn handicap behalen en verlagen.

 

In het najaar van 2023 gaan we de lessen weer wat verder finetunen om deze leuker en leerzamer te maken. Om te beginnen laten we de vaste teams vervallen. We merkten dat jullie graag ook met de kids uit andere teams spelen, dus dat gaan we anders doen. We gaan nu per les teams vormen. Dat betekent dat de teams elke les anders (kunnen) zijn en dat er dus ook elke les iets te winnen valt. Wat dat is laten we nog even een verrassing.
Daarnaast merkten we dat het spelen in de baan om de les beter gestructureerd moet worden, zodat het beter aansluit en zinvoller is binnen het lessenpakket. Twan en Vincent zijn de lessen beter op papier aan het zetten, zodat we met een duidelijke opdracht de baan in kunnen en oefenen met de specifieke vaardigheden die we een les eerder behandeld hebben.


Wilt u meer weten over ons lesprogramma dan kunt u altijd contact opnemen met ons of loop eens binnen tijdens de jeugdlessen op de zondagochtend. Er is altijd wel iemand die u te woord kan staan.
Informatie: jeugdlessen@golfclublandgoedcoudewater.nl

 

Handicap 54 en dan?

Na het behalen van Handicap 54 begint het pas echt. Hiermee kan uw kind vervolgens alleen de baan in of met anderen afspreken om een ronde te lopen. De volgende stap is dan het behalen van een handicap, waardoor op eigen niveau tegen andere kinderen (en volwassenen) kan worden gespeeld, al of niet in wedstrijdverband. Daarnaast kan uw kind wedstrijden buiten de club gaan spelen. Voor deze spelers zorgen wij voor voldoende aanbod van wedstrijden op hun eigen niveau. Want uiteindelijk wordt daar het spel gespeeld!

Wedstrijden

Er worden zowel funwedstrijden als stablefordwedstrijden georganiseerd. Zo kan iedere jeugdspeler op een leuke manier kennis maken met zowel de baan als wedstrijdvormen. Jaarlijks worden twee officiële clubkampioenschappen voor de jeugd georganiseerd: het Stablefordkampioenschap en het Matchplaykampioenschap.

 

Advies

De jeugdcommissie kan u adviseren over de aanschaf van de juiste kleding, schoeisel en materiaal. Wilt u niet gelijk een nieuwe set golfstokken aanschaffen dan bestaat bij ons de mogelijkheid om een geschikte set te huren. Onze pro’s kunt u hierover altijd advies vragen, zij weten wat het beste bij uw kind en zijn spelniveau past. U vindt hun contactinformatie hier.

 

Kosten

Een lesblok bestaat uit 10 lessen en 3 wedstrijden en een evenement. De lessen worden gegeven op zondagochtend. De kosten voor een lesblok en de lestijden zijn afhankelijk van de groep waarin uw kind wordt ingedeeld. 

Lesgroep Beginners (tot en met Albatross):

Lestijd: 10:15 uur tot 12:00 uur.
Kosten van de lessen: € 70,-.
Wedstrijdgeld: € 15,- (de kinderen worden automatisch ingeschreven voor de wedstrijden).

Lesgroep Gevorderden (met Baanpermissie):

Lestijd: 9:45 uur tot 12:00 uur
Kosten van de lessen: € 80,-
Wedstrijdgeld: € 15,- (kinderen worden automatisch ingeschreven voor de wedstrijden).

Aanmelden jeugdlessen en lidmaatschap

Wilt uw kind aan de jeugdlessen op zondagochtend meedoen dan kunt u hem/haar aanmelden via het inschrijfformulier wat u hier kunt downloaden.

Graag het ingevulde formulier sturen naar jeugdlessen@golfclublandgoedcoudewater.nl Onder vermelding van: Aanmelden Jeugdlessen
Wij nemen dan zo snel mogeijk contact met jullie op.

Als uw kind les wil volgen bij onze club wordt het automatisch jeugdlid van Golfclub Landgoed Coudewater. De kosten van het lidmaatschap vindt u hier

Informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen dan kunt u te allen tijde contact opnemen via jeugd@golfclublandgoedcoudewater.nl.

Sjors Sportief

Golfclub Landgoed Coudewater neemt deel aan de stimuleringsactiviteiten van de Gemeente 's-Hertogenbosch. Sjors Sportief is een samenwerkingsverband tussen Gemeente, scholen en sportverenigingen.

De activiteit vindt plaats op woensdagmiddag. De data voor de Sportstimuleringsactiviteiten kun je vinden via www.sjorssportief.nl. We voegen regelmatig een nieuwe cursus toe zodat je nooit lang hoeft te wachten.

Deze clinic is gratis!

Wil je bij ons een kennismakingscursus volgen dan kun je je aanmelden via de app of www.sjorssportief.nl