• Weer
  • Login

Jeugd

Jeugd Golfclub Landgoed Coudewater 

    (Laatst gewijzigd 11-02-2021)

      
 

Sjors Sportief

Golfclub Landgoed Coudewater neemt deel aan de stimuleringsactiviteiten van de Gemeente 's-Hertogenbosch. Sjors Sportief is een samenwerkingsverband tussen Gemeente, scholen en sportverenigingen.

De activiteit vindt plaats op woensdagmiddag. De data voor de Sportstimuleringsactiviteiten kun je vinden via www.sjorssportief.nl. We voegen regelmatig een nieuwe cursus toe zodat je nooit lang hoeft te wachten.

Deze clinic is gratis!

Wil je bij ons een kennismakingscursus volgen dan kun je je aanmelden via de app of www.sjorssportief.nl

Informatie over lessen voor de jeugd

Voor de jeugd bestaat er bij Golfclub Landgoed Coudewater de mogelijkheid om het golfspel te leren. Dit gebeurt spelenderwijs met veel aandacht voor techniek, spelplezier en baanervaring. Alles wordt ondersteund door de NGF. Sinds eind 2013 is Golfclub Landgoed Coudewater gecertificeerd voor Committed to Jeugd. Dit betekent voor u en uw kinderen dat er op een gestructureerde manier en volgens een stappenplan wordt lesgegeven. Meer info over Committed to Jeugd is te vinden op de website van de NGF: lees verder.

Lessen

Er zijn circa 45 jeugdleden waarvan een groot gedeelte les volgt bij de twee pro’s verbonden aan de club. Deze lessen worden op zondagochtend gegeven. Afhankelijk van speelniveau zijn er verschillende lestijden. Zo kunnen zowel de beginnende als de gevorderde jeugdspelers lessen krijgen die passen bij hun niveau. Per jaar zijn er 2 lesblokken die starten in maart en augustus/september, afhankelijk van de schoolvakanties. Omdat de jeugdcommissie zowel het golfspel als de baanervaring erg belangrijk vindt zijn de lesblokken opgebouwd uit lessen en wedstrijden. Zo kan de jeugd dat wat ze tijdens de les heeft geleerd toepassen in de baan.

Beginnen met golfen 

Als uw kind wil leren golfen bent u bij Golfclub Landgoed Coudewater aan het juiste adres. Vanaf de eerste les leren onze pro’s en de jeugdcoaches uw kind de technieken en vaardigheden van het golfspel aan. Zodra ze wat verder zijn krijgen ze regellessen. Deze lessen zorgen ervoor dat uw kind weet wat de regels van het spel zijn en hoe de etiquette in de baan is. Als blijkt dat ze de regels en etiquette goed onder de knie hebben mogen ze onder begeleiding de baan in voor het verkrijgen van hun eerste bewijs van opgedane vaardigheden: de baanpermissie. Met een baanpermissie mogen ze daarna alleen de baan in om verder te oefenen voor Handicap 54. Om ze te begeleiden naar het behalen van Handicap 54 werkt de Jeugdcommissie met het door de NGF ontwikkelde Par-Birdie-Eagle-Albatross-systeem. Tijdens de lessen wordt uw kind getest om te kijken hoever zijn of haar spelniveau is. Elke stap omhoog is een nieuwe bagtag. Bij het behalen van Albatross heeft uw kind het niveau bereikt van Baanpermissie. Daarna kan uw kind volgens het 9-stappenplan van de NGF (lees verder) zijn handicap behalen en verlagen.

Handicap 54 en dan?

Na het behalen van Handicap 54 begint het pas echt. Hiermee kan uw kind vervolgens alleen de baan in of met anderen afspreken om een ronde te lopen. De volgende stap is dan het behalen van een handicap, waardoor op eigen niveau tegen andere kinderen (en volwassenen) kan worden gespeeld, al of niet in wedstrijdverband. Daarnaast kan uw kind wedstrijden buiten de club gaan spelen. Voor deze spelers zorgen wij voor voldoende aanbod van wedstrijden op hun eigen niveau. Want uiteindelijk wordt daar het spel gespeeld!

Wedstrijden

Er worden zowel funwedstrijden als stablefordwedstrijden georganiseerd. Zo kan iedere jeugdspeler op een leuke manier kennis maken met zowel de baan als wedstrijdvormen. Jaarlijks worden twee officiële clubkampioenschappen voor de jeugd georganiseerd: het Stablefordkampioenschap en het Matchplaykampioenschap.

 

Advies

De jeugdcommissie kan u adviseren over de aanschaf van de juiste kleding, schoeisel en materiaal. Wilt u niet gelijk een nieuwe set golfstokken aanschaffen dan bestaat bij ons de mogelijkheid om een geschikte set te huren. Onze pro’s kunt u hierover altijd advies vragen, zij weten wat het beste bij uw kind en zijn spelniveau past. U vindt hun contactinformatie hier.

Kosten

Een lesblok bestaat uit 10 lessen en 4 wedstrijden. De lessen worden gegeven op zondagochtend. De kosten voor een lesblok en de lestijden zijn afhankelijk van de groep waarin uw kind wordt ingedeeld. 

Lesgroep Beginners (tot en met Albatross):

Lestijd: 9:45 uur tot 11.00 uur.
Kosten van de lessen: € 70,-.
Wedstrijdgeld: € 15,- (de kinderen worden automatisch ingeschreven voor de wedstrijden).
Deze lesgroep is voornamelijk bedoeld voor de (jonge) startende jeugdgolfer. 

Lesgroep Gevorderden (met actieve Handicap):

Lestijd: 11:15 uur tot 13:00 uur
Kosten van de lessen: € 80,-
Wedstrijdgeld: € 15,- (kinderen worden automatisch ingeschreven voor de wedstrijden).
Deze lesgroep is voornamelijk bedoeld voor de geoefende jeugdgolfer die al in het bezit is van een Handicap. 

Lidmaatschap:

Als uw kind les wil volgen bij onze club wordt het automatisch jeugdlid van Golfclub Landgoed Coudewater. De kosten van het lidmaatschap vindt u hier

Informatie

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen dan kunt u te allen tijde contact opnemen via jeugd@golfclublandgoedcoudewater.nl.