• Weer
  • Login

Coronaprotocol Clubhuis en terras vanaf 19-05-2021

Coronaprotocol Horeca vanaf 19-05-2021

Vanaf 19 mei 2021 mag het terras bij het clubhuis weer gebruikt worden als wordt voldaan aan de voorschriften van de Tijdelijke regeling covid-19. De club, maar ook leden en gasten kunnen een forse geldboete krijgen als de regels niet worden nageleefd. Daartoe is een nieuw protocol opgesteld.

Het protocol is onder meer opgenomen in een PDF-document: lees verder. De inhoud staat ook hieronder.

“Voorop staat: volg de regels, gebruik je gezond verstand en help elkaar, de marshals, de wedstrijdleiding en de barmedewerkers om de 1,5-meterregel toe te passen.”

Toezicht

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor naleving van de RIVM-regels, de geldende noodverordening en dit protocol. De barvrijwilligers zien toe op de naleving daarvan en mogen maatregelen te nemen als een bezoeker van het terras niet handelt volgens dit protocol.

Terras open op 19 mei 2021, clubhuis blijft gesloten

Regels voor terrasbezoek 

 

Het terras is alleen open als er een barvrijwilliger aanwezig is en de aanmeldbalie bij de schuifdeuren open is.

 

 

Houd 1,5 meter afstand en volg de looplijnen.

 

Volg altijd de aanwijzingen van de barvrijwilligers en geef hen de ruimte.

 

 

Bij aankomst zijn gasten verplicht om hun handen te wassen en/of te desinfecteren met het ter beschikking gestelde desinfectiemiddel.

 

 

De barvrijwilligers zorgen ervoor dat de tafels en stoelen volgens de 1,5 meter-plattegrond staan en de gasten die niet verplaatsen. Er mogen maximaal 50 mensen op het terras.

 

Er zijn vaste zitplaatsen en verplichte reserveringen. Reserveren bij de aanmeldbalie is toegestaan. Reserveren mag voor maximaal 2 personen. Uitgezonderd van dit maximum per reservering zijn kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden. 
Hetzelfde huishouden: partners en kinderen, ouders en grootouders die op hetzelfde adres staan ingeschreven. Bij twijfel kan de barvrijwilliger vragen om een identificatie.

 

 

Er is verplichte verificatie van gezondheid van de bezoeker door de barvrijwilliger.

 

 

Je krijgt een plaats toegewezen.

 

Aan een tafel mogen maximaal 2 personen zitten, op 1,5 meter afstand. Uitgezonderd per tafel zijn kinderen tot en met 12 jaar en personen uit hetzelfde huishouden.

 

 

 

Op het terras mag je alleen zitten, niet staan. Wanneer het clubhuis of het terras vol is, zal de gast weggestuurd moeten worden. Het is niet toegestaan om zonder zitplaats een consumptie te nuttigen. Dus ook niet buiten het terras.

 

 

Barvrijwilligers zijn verplicht om te vragen aan bezoeker om contactgegevens beschikbaar te stellen ten behoeve van eventueel bron- en contactonderzoek.

 

 

Bezoekers mogen alleen het clubhuis binnen om gebruik te maken van het toilet en hun handen te wassen. Binnen is een mondkapje verplicht. Bij regen mag er niet binnen worden geschuild. Dat geldt ook voor het halletje en de toiletten.

 

 

Consumpties worden uitsluitend betaald met pin. Als niet contactloos kan worden gepind, maakt de gast eerst zijn vingers schoon met de aanwezige doekjes en desinfectie-middel. Na betaling desinfecteert hij of zij de toetsen.

Als bij een flight tijdens een wedstrijd een barbon wordt gebruikt, mag die barbon slechts door één flightgenoot worden aangeraakt. Barpersoneel blijft er uiteraard ook af.

 

 

Gasten halen hun consumpties aan de aanmeldbalie en houden daarbij 1,5 m afstand van de barvrijwilligers en andere gasten. Er is geen zelfbediening.

Als iemand voor een tafel of flight drankjes haalt, gebruikt hij een dienblad, dat is desinfecteert door een barmedewerker. De drankjesophaler brengt vervolgens de drankjes naar zijn tafel, raakt de glazen of kopjes niet aan en brengt het blad zelf weer terug naar de bar, waar het blad weer wordt gedesinfecteerd.

Het teruggebrachte glas- en schotelwerk kan niet in de vaatwasmachine. Het wordt gespoeld in de spoelbak. Onderin die bak wordt dagelijks een sticker geplakt die een hele dag zeep afgeeft. Naspoelen met warm water en droogmaken met horeca keukenpapier.

 

 

Tussentijdse schoonmaak is belangrijk. Op het terras en in het clubhuis moeten de gasten voor hun vertrek de raakvlakken van de stoelen en tafel(s) ZELF grondig reinigen. Dat geldt ook voor alles wat is aangeraakt.

 

Wie zich niet houdt aan de regels, kan de toegang tot de horeca worden ontzegd.